POČETNA  |  O NAMA  |  AKTUELNOSTI  |  POSTAVKE  |  ZBIRKE  |   PUBLIKACIJE   |  POSJETA  KONTAKTI  |  RAZGLEDNICA  | 

 

 

OBJAVA

 

Ministarstvo kulture u saradnji sa Narodnim muzejom Crne Gore i Centrom savremene umjetnosti Crne Gore, u okviru realizacije IPA projekta MONET, objavljuje poziv za mlade umjetnike koji će učestvovati u programu razmjene i stvaranju inovativnih umjetničkih djela iz različitih oblasti. ext-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 1; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; font-family: Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; text-align: justify;"> Poziv je namijenjen umjetnicima starosti od 18 do 40 godina i odnosi se na učešće u laboratorijama koje će rezultirati u stvaranju jedinstvenih i inovativnih umjetničkih djela uz podršku tutora – mentora koji će biti koordinatori aktivnosti. Projektom je predviđen odabir ukupno 28 umjetnika koji će učestvovati u razmjenama na četiri lokacije: Crna Gora, Albanija, Regija Pulja i Regija Molize (Italija). ns: auto; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 1; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; font-family: Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; text-align: justify;">
ght: normal; letter-spacing: normal; orphans: auto; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 1; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; font-family: Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; text-align: justify;"> Ministarstvo kulture će odabrati sedam kandidata u sljedećim oblastima: 
A. fotografija;
B. video;
C. muzika;
D. književnost; 
E. vizuelne umjetnosti (uključujući slikanje, vajarstvo, dizajn, performans, itd).

Selekciju kandidata će vršiti međunarodna evaluaciona komisija, a rok za dostavu aplikacija je 30 dana od dana objavljivanja poziva.

Kandidati mogu dostaviti aplikacije na sljedeće načine:

• lično na adresu Ministarstva kulture: Njegoševa bb, 81250 Cetinje;
• preporučenom poštom na adresu Ministarstva kulture: Njegoševa bb, 81250 Cetinje;
• mejlom na adrese: jelena.zaric@mku.gov.me i milena.raznatovic@mku.gov.me.

Za više informacija o pozivu, možete kontaktirati Odjeljenje za međunarodnu saradnju Ministarstva kulture: Jelena Žarić (Tel/fax. +382 41 232 582, E-mail: jelena.zaric@mku.gov.me) i Milena Ražnatović (Tel/fax. + 382 41 232 582, E-mail: milena.raznatovic@mku.gov.me).
yle: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: auto; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 1; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; font-family: Arial, Verdana, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; text-align: justify;"> Projekat MONET je finansiran u okviru prvog poziva Interreg IPA prekograničnog programa saradnje Italija-Albanija-Crna Gora. Osnovni cilj projekta je stvaranje mreže muzeja i kulturnih lokacija i promocija prirodne i kulturne baštine kroz valorizaciju muzeja u smislu menadžmenta, infrastrukture i usluge. Dodatno, rezultat projekta će biti i poboljšanje turističke i kulturne ponude na programskom području, kao i povećanje broja posjetilaca i turista. Ministarstvo kulture Crne Gore je na ovom projektu vodeći partner, dok su ostali partneri iz Italije Pino Pascali Muzej, ARATRO Univerzitet Molize i Regija Pulja, a iz Albanije Nacionalna galerija umjetnosti iz Tirane i Muzej fotografije Marubi. Pridruženi partneri su Ministarstvo kulture Albanije i Opština Leće.


Više informacija na linku: http://www.mku.gov.me/ vijesti/194807/IPA-projekat- MONET-Objavljen-medunarodni- poziv-za-mlade-umjetnike.html

 

 

 

 

 

- Pomorski muzej CG

- Prirodnjački muzej CG

- Muzički centar Crne Gore

- Biblioteka za slijepe

- Zavičajni muzej "Ganića kula" Rožaje

 

 

 

- Ministarstvo kulture

- Centar savremene umjetnosti

- Crnogorsko narodno pozorište

- Kraljevsko pozorište "Zetski dom"

- Državni arhiv CG

- Nacionalna biblioteka Crne Gore